Vårt recept är lätt modifierat med gröna oliver och coctailtomater för att tillföra saftighet.
Den heta nötsalladen är perfekt till i stort sett allt som läggs på grillen men är även god att servera som förrätt eller tapas.
Ingredienserna är lätta att variera och tillföra efter eget huvud.
Det går t.ex.att tillsätta räkor, kyckling och annat om man vill ha en mer komplett måltid.
Om inte alla runt matbordet trivs med chilins hetta kan denna serveras i en skål bredvid så att man själv kan justera hur het rätten ska vara." />
STÄNGT FÖR SOMMAREN!
VI ÖPPNAR IGEN FRAMÅT HÖSTEN

HETA ROSTADE CASHEWNÖTTER


Ingredienser till 2 portioner:
ca 100 gram naturella och osaltade Cashewnötter
ca 10 gröna inlagda oliver
4-5 späda stjälkar av salladslök
3-4 coctailtomater
1 Habanero eller 3-6 thaichilis
1 Limeklyfta

 


Rosta Cashewnötterna i ugnen med 150-180 grader.
Det går också att fritera nötterna i en stekpanna i het olja som sedan får rinna av på hushållspapper.
Rostningen går snabbt och bör övervakas med omrörning så att inte nötterna bränns.



Lägg de hackade stjälkarna av salladslök, tomaterna, oliverna och den finhackade chilin i skålen med rostade Cashewnötter och blanda väl.
Pressa en klyfta av Lime över och salta lätt.
Servera


Receptet räcker till 2 likadana portioner som på bilden.
1 hel Habanero ger en rejält kryddhet nötsallad vilket kanske inte passar alla.
Justera mängden chili till önskad hetta eller låt var och en av middagsgästerna själva tillföra hackad chili från en separat skål.



To Top