SEMESTER TILL 16:e OKTOBER !
LEVERANSER ÅTERUPPTAS 17:e OKTOBER 

HETA ROSTADE CASHEWNÖTTER


Ingredienser till 2 portioner:
ca 100 gram naturella och osaltade Cashewnötter
ca 10 gröna inlagda oliver
4-5 späda stjälkar av salladslök
3-4 coctailtomater
1 Habanero eller 3-6 thaichilis
1 Limeklyfta

 


Rosta Cashewnötterna i ugnen med 150-180 grader.
Det går också att fritera nötterna i en stekpanna i het olja som sedan får rinna av på hushållspapper.
Rostningen går snabbt och bör övervakas med omrörning så att inte nötterna bränns.



Lägg de hackade stjälkarna av salladslök, tomaterna, oliverna och den finhackade chilin i skålen med rostade Cashewnötter och blanda väl.
Pressa en klyfta av Lime över och salta lätt.
Servera


Receptet räcker till 2 likadana portioner som på bilden.
1 hel Habanero ger en rejält kryddhet nötsallad vilket kanske inte passar alla.
Justera mängden chili till önskad hetta eller låt var och en av middagsgästerna själva tillföra hackad chili från en separat skål.