Product added to cart
Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Capsicum anuum
Medelhet
Läs historien om denna chili här!
Tokuyama Pepper - Capsicum annuum
Tokuyama Pepper odlades tidigare i en dalgång högt upp i de japanska bergen.
När man byggde en damm evakuerades invånarna och sedan blev hela dalen vattenfyllt.
Man trodde i 25 år att chilisorten var dränkt och försvunnen under vattenmassorna.
Men en dag år 2012 bjöd bonden Sinsaku Hata på grillfest och det visade sig att han hade hade odlat Tokuyama Pepper hemma på sin farm i alla år.
Du kan läsa hela historien på vår blogg.
Tokuyama Pepper blir ca 1 meter hög och producerar en stor mängd kraftiga frukter som blir 6-8 cm långa.
Chilin går från grön till röd vid full mognad och är medelhet till het med en beroendeframkallande smakupplevelse av Umami som är den femte grundsmaken.
Chilin passar utmärkt att grilla eller steka både grön och röd eller att torka för att kunna ätas året runt.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge.
6 Frö
Chili ART | Capsicum annuum |
---|---|
Chili HETTA | Medelhet |
Price | 32,00 kr |