Scotch Bonnet MOA
Capsicum chinense
Het
Scotch Bonnet MOA - Capsicum chinense
Scotch Bonnet MOA är en chili som har förädlats på Jamaica av Don McGlashan och MOA (Ministry Of Agriculture).
En jamaicansk kultursort av Scotch Bonnet med fyra lober har korsats med en virusresistent chilisort från Peru.
Resultatet är en förbättrad Scotch Bonnet med hög resistens mot virus och fantastisk smak.
Plantorna blir 60-80 cm höga med ett tätt växande blad och ger stora skördar av kraftiga 4-lobiga frukter som blir omkring 5 cm långa.
Chilins väggar är tjocka och krispiga och färgen går från grön till gul/gulorange vid mognad
Scotch Bonnet MOA är en mycket god och aromatisk chilisort med antydan av sötma och frukt i smak och doft.
Hettan ligger runt 300.000 Scoville och styrkan och smaken gör denna sort lämplig till såstillverkning.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Bhut Jolokia är svårgrodd och man kan få ett bättre resultat genom att gro fröerna i en plastpåse.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge
6 Frö
Hetta-4-5
Chili ART | Capsicum chinense |
---|---|
Chili HETTA | Het |
Price | 32,00 kr |