Scotch Bonnet Chocolate
Capsicum chinense
Het
Scotch Bonnet Chocolate - Capsicum chinense
En läckert chokladbrun variant av denna heta chilisort från Jamaica.
Plantorna är kraftiga och blir upp mot 140 cm höga och ger stor mängd av 5 cm långa skrynkliga frukter.
Chilins färg går från grön till rödbrun, för att slutligen få en mörkt chokladbrun nyans som mogen.
Scotch Bonnet Chocolate har en styrka på dryga 300.000 Scoville och smaken är kraftigt aromatisk med fruktinslag.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp till med pollineringen genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge.
6 Frö
Hetta-4-5
Chili ART | Capsicum chinense |
---|---|
Chili HETTA | Het |
Price | 28,00 kr |