Poot Gochu - Korea
Poot Gochu - Capsicum Annuum
Poot Gochu är en gammal Koreansk kultursort som ofta odlas ute Koreas landsbygd.
Plantorna blir meterhöga och ger stor skörd av upp mot 16 cm långa och kraftiga frukter.
Chilins färg går från grön till djupröd vid mognad.
Smaken är frisk och saftig med en mild hetta som märks mest kring fröfästet.
I korea klyver man ibland frukten på mitten och fyller chilihalvorna med en köttfärsblandning som sedan gratineras i ugnen.
Den låga hettan gör även chilin lämplig som snackschili, som pålägg, i sallader eller som inläggning.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge
6 Frö
Hetta-0-1
Chili ART | Capsicum annuum |
---|---|
Chili HETTA | Mild |
Price | 24,00 kr |