Pimiento del Piquillo
Capsicum annuum
Mild
Pimiento del Piquillo - Capsicum annuum
Pimiento del Piquillo är en spansk chili/snackpaprika som odlas i regionen Navarra i nordöstra Spanien.
Största delen av skördarna ugnsrostas och konserveras på burk för att sluföras i livsmedelsbutiker.
Piquillo blir ca 7 cm långa med en triangulär form som passar bra att servera som en fylld tapasrätt.
Chilin har ingen eller en mycket mild hetta och en söt syrlig smak i de tjocka saftiga fruktväggarna.
Egenodlad Piquillo passar fint som naturell snackpaprika eller att lägga på grillen eller gratinera med något gott som fyllning.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Bhut Jolokia är svårgrodd och man kan få ett bättre resultat genom att gro fröerna i en plastpåse.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge
6 Frö
Chili ART | Capsicum annuum |
---|---|
Chili HETTA | Mild |
Price | 28,00 kr |