Piment dEspelette - Gorria
Capsicum annuum
Mild
Piment dEspelette - Capsicum annuum
Piment dEspelette är egentligen den torkade frukten av chilin "Gorria" och odlas i den franska delen av Baskien.
Utanför Frankrike är chilin dock mest känd som Piment dEspelette.
Sorten har odlats i Baskien sedan 1600-talet och var en förr en vanlig smaksättare i kryddad choklad.
Piment dEspelette kännetecknas av sin aromatiska smak och milda hetta.
Under hösten när frukterna skördas hängs de upp på tunna trådar för att torkas för sedan att användas i kryddblandningar och såser.
Det anordas speciella chilifestivaler vid skördetiden och man är mycket stolt over sin Baskiska nationalklenod.
Espelette chilipeppar är god till såser, grytor, soppor, kött och fisk.
Plantorna blir runt 80 cm höga och ger goda skördar av 10-12 cm långa, koniska frukter som går från grönt till djuprött vid mognad.
6 Frö
Chili ART | Capsicum annuum |
---|---|
Chili HETTA | Mild |
Price | 28,00 kr |