Petit Marseillais
Petit Marseillais - Capsicum annuum
Paprikan Petit Marseillais är en gammal kultursort från Provence i södra Frankrike.
I Provence skördar man ofta frukterna gröna för att steka i olivolja med en fyllning av ägg, vitlök, hårdosten Gruyère, , persilja, salt och peppar.
Frukten blir ca 10-12 cm lång och 3-5 cm bred med en färg som går från grön till brandgul vid full mognad.
Sorten är oerhört produktiv och ger stora mycket skördar.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Bhut Jolokia är svårgrodd och man kan få ett bättre resultat genom att gro fröerna i en plastpåse.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge
6 Frö
Chili ART | Capsicum annuum |
---|---|
Chili HETTA | Mild |
Price | 28,00 kr |