Persilja
Italiensk Jättepersilja kan odlas i kruka året om - Perfekt för den lilla kryddodlingen i köksfönstret.
Jättepersilja är den sort som lämpar sig bäst i matlagning och är mycket uppskattad i det italienska köket.
Till skillnad från annan persilja behåller jättepersiljan sin goda smak även efter upphettning.
Den goda smaken bibehålles även vid torkning eller vid infrysning.
Sätt fröna på 5 mm djup direkt i en lite större kruka, persilja hatar omplantering.
Håll jorden konstant fuktig utan att den får bli för blöt.
Fröna gror på 2-3 veckor vid 20°C, persilja tål inte uttorkning så håll jorden fuktig när den börjat växa.
Efter ca 10-12 veckor har plantorna blivit omkring 12-15 cm höga och kan börja skördas.
Klipp av hela stammar men lämna kvar 2 cm så att nytillväxt stimuleras.
Plocka direkt bort blommor om du vill fortsätta att skörda bladen.
ca 100 frö
Price | 17,00 kr |
---|