Peperoncino Calabrese
Capsicum annuum
Mild/Medelhet
Peperoncino Calabrese - Capsicum annuum
Peperoncino Calabrese är en liten medelhet chilisort från regionen Kalibrien i Italien.
Chilin används flitigt i matlagningen i Kalibrien , både i bergen och längs kusten.
Plantorna är små och kompakta och passar bra som en dekorativ krukväxt med en höjd på bara 40-60 cm.
De runt 3 cm avlånga frukterna växer i kompakta knippen som på ett naturligt sätt passar bra att hänga upp för torkning/dekoration i köket.
Chilins färg går från grönt till djuprött och chilins smak är kryddig och lite bitter med en hetta som kan ligga mellan 5.000-20.000.
Hettan hos Peperoncino Calabrese kan växla mycket även om chilin växer i samma knippe.
Den här chilin passar bra till pastarätter, pizza, som het krydda i salsa, som inläggningschili, att torka eller som smakgivare i olivolja.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge.
10 Frö
Hetta-0-1
Hetta-1-2
Chili ART | Capsicum annuum |
---|---|
Chili HETTA | Mild |
Price | 24,00 kr |