Frontera Sweet
Frontera Sweet - Capsicum chinense
Frontera Sweet är en chili som chiliproducenten Peter Merle upptäckte i byn Frontera på ön El Hierro som ingår i Kanarieöarma.
Det är mycket möjligt att sorten uppkommit genom att slavskepp i gamla tider fört med sig en Scotch Bonett på rutten Västindien-Afrika.
Chilin från Västindien kan ha varit en korsning mellan Scotch Bonnet och den milda Aji Dulce vilket skapat denna milda och söta paprikaliknande chili.
Plantorna blir 90-120cm höga och producerar stora kraftiga frukter med en diameter runt 5-7 cm.
Chilins färg går från grön till gul/gulorange vid mognad.
Smaken är fruktigt söt med en mycket låg eller obefintlig hetta.
Denna chili är perfekt om man vill ha den fulla smaken av Habanero/Scotch Bonnet men utan hetta.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge
6 Frö
Hetta-0-1
Chili ART | Capsicum chinense |
---|---|
Chili HETTA | Medelhet |
Price | 28,00 kr |