Bhut Jolokia Chocolate
Capsicum chinense
Superhet
Bhut Jolokia Chocolate (Capsicum chinense)
En av världens starkaste chilis!
Uppmätt till över 1.000.000 på Scovilleskalan
Chocolate Bhut Jolokia är en variant av Naga Morich och kommer från Indien och Bangladesh.
Plantan blir meterhög och chilins smak är fruktigare och mer aromatisk än den röda varianten.
Fruktens färg går från grönt till brunsvart vid mognad och chilin blir ca 5 cm lång och skrynklig.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Bhut Jolokia är svårgrodd och man kan få ett bättre resultat genom att gro fröerna i en plastpåse.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge
6 Frö
"Chilimannen" testar i videon nedan en Chocolate Bhut Jolokia
Hetta-9-10
Chili ART | Capsicum chinense |
---|---|
Chili HETTA | Superhet |
Price | 28,00 kr |