Aji Chombo
Aji Chombo (Capsicum chinense)
En stark Scotch Bonnetvariant från Panama som används i heta maträtter och såser runt om i centralamerika.
Plantorna blir höga och kraftiga och producerar mängder av mycket heta och aromatiska frukter.
Chilin går från grön till brandgul för att slutligen bli djupröd som mogen.
Styrkan kan gå upp mot 350.000 Scoville och smaken påminner om habanero.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge
6 Frö
Hetta-4-5
Chili ART | Capsicum chinense |
---|---|
Chili HETTA | Het |
Price | 28,00 kr |