Product added to cart
Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Capsicum annuum
Het
Kitchenpepper - Capsicum annuum
Kitchenpepper är en mycket produktiv chilisort som lämpar sig väl som en het allroundkrydda.
Plantorna är kraftiga och växer som stora buskar som kan bära enorma mängder frukt.
Frukterna växer rakt uppåt (innan tyngdlagen tar ut sin rätt) och påminner lite om Scotch Bonnet till formen.
Smaken är kryddigt fruktig och chilin är rejält kryddstark för att vara en annuum.
Färgen går från grön till en djupröd färg vid full mognad.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)
Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge.
6 Frö
Hetta-4-5
Chili ART | Capsicum annuum |
---|---|
Chili HETTA | Het |
Price | 28,00 kr |