STÄNGT FÖR SOMMAREN!
VI ÖPPNAR IGEN FRAMÅT HÖSTEN
Brazilian Starfish Red Föregående Brazilian Starfish Red

Kashmiri Mirch - Casicum annuum

Kashmiri Mirch kommer från de Indiska delstaterna Kashmir och Bihar.
Chilin är mycket mild men aromatisk och torkad frukt som malts till pulver avger en intensiv röd färg som bl.a utnyttjas i röda såser.
Chiisorten är lämpligt att ha som bas för egenblandat chilipulver för att sedan tillsätta starkare sorters chilipulver till önskad styrka.
Plantorna blir 70-90 cm höga och kan bära stora mängder 7-10 cm långa cayenneliknande frukter.
Färgen går från grönt till mörkt purpurröd vid mognad.
Styrkan är svag men chilin är full med smak, arom och färg vilket gjort den populär som grundingrediens i många kryddblandningar.

Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)

Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.

Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge.

6 Frö

Hetta-0-1

Mer information
Chili ART Capsicum annuum
Chili HETTA Mild
Price 28,00 kr
Write Your Own Review
Write a ReviewKashmiri Mirch
To Top