Product added to cart
Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Capsicum annuum
Medelhet
Ethiopian Brown - Capsicum annuum
Ethiopian Brown är en chili som torkad ofta används som ingrediens i den Etiopiska kryddblandningen "Berbere".
Recepten för att göra Berbere varierar mellan de olika regionerna i Ethiopien och Eritrea och olika familjer brukar ha sin egen favoritvariant.
Plantorna blir 70-90 cm hög och de chokladbruna frukterna 8-10 cm långa.
Smaken är fruktig med rökinslag och hettan kommer först efter en stund.
Styrkan är medelhet och kan gå mot 50.000 Scoville.
En chili som kan grillas, ätas naturell eller torkas till ett mycket aromatiskt pulver.
Blötlägg frön i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 5 mm djup i såjord.
(För bästa möjliga groddresultat rekommenderas blötläggning i en lösning av kaliumnitrat)Håll jorden fuktig men inte blöt.
Chilifrö gror bäst vid 25-30°C och behöver i regel 10-30 dagar till grodd.
Plantera om efterhand som plantan växer och rötterna utvecklas.
Trivs i soligt fönster, uterum, växthus, utomhus i soligt och skyddat läge under sommaren.
Vid odling under vinterhalvåret krävs i regel någon form av växtbelysning.
Hjälp till med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.
Fleråring - Beskäres på hösten - Övervintras inomhus i ljust läge.
Övervintras inomhus i ljust läge.
6 Frö
Hetta-2-3
Chili ART | Capsicum annuum |
---|---|
Chili HETTA | Medelhet |
Price | 28,00 kr |